Dobra vijest: Zagrebačka nadbiskupija donirala 250 tisuća kuna Dječjoj bolnici u Klaićevoj

Kardinal Bozanić predvodio je i euharistijsko slavlje u Klinici, na kojem su bili bolesnici, njihove obitelji i djelatnici Bolnice

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u srijedu je posjetio Kliniku za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva i u pratnji v.d. ravnatelja Zorana Bahtijarevića i vodstva Bolnice obišao  bolničke odjele, blagoslovio nove jedinice intenzivne skrbi, te predao donaciju Zagrebačke nadbiskupije od 250 tisuća kuna za kupnju traumatološkog instrumentarija i operacijskog stola.

Kardinal Bozanić predvodio je i euharistijsko slavlje u Klinici, na kojem su bili bolesnici, njihove obitelji i djelatnici Bolnice, a v.d. ravnatelja dr. Bahtijarević  izrazio je nadu da će mir i ljubav koji ovih dana vladaju u bolnici, vladati svih 365 dana u godini kako bi svijet bio ljepše mjesto za našu djecu, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

 Nadbiskup Bozanić u homiliji je istaknuo kako ovih dana  ne treba govoriti, već samo zahvaliti Bogu na njegovoj blizini. Ovih se dana okupljamo oko jaslica koje nam ukazuju na nešto što ne možemo uvijek izreći riječima. Osjećamo da nas tu privlači i okuplja onaj koji se htio roditi u Betlehemu, onaj koji je pohodio čovjeka i koji mu želi biti blizu. To nam govore jaslice, rekao je Bozanić, naglasivši da Bog želi biti tamo gdje je i čovjek. 

 "Jedini uvjet koji Bog traži, jest da mu se otvorimo. Kada se čovjek otvara Bogu, tada nalazi smisao svoga života. Čovjek je stvoren da bude blizu Boga, a sve ostalo su varke života", dodao je.

 Onaj koji pomaže čovjeku je blagoslovljen, kazao je kardinal, zahvaljujući Bogu za tolike blagoslovljene ljude u ovoj bolnici koji iz dana u dan postaju posrednici Božjeg blagoslova i Božje dobrote.  Neka nam Božić pomogne da budemo glasnici i navjestitelji dobra u našoj sredini, zaključio je u propovijedi kardinal Bozanić.

 Okupljenima se obratio i župnik Župe svetog Blaža mons. Zlatko Koren, koji je zahvalio djelatnicima Bolnice u Klaićevoj za sve što čine za dobro djece koja su im povjerena. Zahvalio je i svećenicima koji više od 10 godina dolaze u ovu bolnicu kako bi snažili one koji su u potrebi. Zahvalio je i kardinalu Bozaniću na dolasku, te za donaciju Zagrebačke nadbiskupije Dječjoj bolnici u Klaićevoj.

Hina