Italija: Troje hrvatskih predstavnika na SP u skijanju za osobe s invaliditetom

Zbog ozlijede koju je zadobio 12. prosinca prošle godine na Otvorenom prvenstvu Njemačke naš ponajbolji skijaš s invaliditetom Dino Sokolović neće nastupiti u Tarvisiu

 

U talijanskom Tarvisiju započelo je IPC svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom, a među 113 natjecatelja i natjecateljica iz 30 zemalja nastupit će troje hrvatskih predstavnika, Eva Goluža, Damir Mizdrak i Lovro Dokić. 

Na svečanosti otvaranja hrvatski stijeg nosio je najmlađi sportaš na ovom natjecanju Lovro Dokić.

Na glavnom gradskom trgu održana je ceremonija otvaranja prvenstva, pozdravnim govorima gradonačelnika Tarvisia, predsjednika Talijanskog paraolimpijskog odbora, i pozdrava predsjednika međunarodnog paraolimpijskog odbora Sir Philipa Cravena. Sportaši su predvođeni grupom glazbenika s limenim glazbalima prolazili središtem mjesta dok je publika sa strane veselo mahala i pozdravljala te hrabre i odvažne ljude. Svečanost otvaranja prvenstva završila je intoniranjem Ode radosti i svjetlosnim laser spektaklom.

Slijedećih dana Evu Golužu i Damira Mizdraka, koji će u konkurenciji slijepih i slabovidnih nastupiti sa svojim vodičima Anom Žigman i Lukom Debeljakom, čekaju treninzi slaloma i veleslaloma, dok su njihove utrke na programu 30. i 31. siječnja. Lovro Dokić će nastupiti izvan konkurencije kao predvozač natjecanja.

Zbog ozlijede koju je zadobio 12. prosinca prošle godine na Otvorenom prvenstvu Njemačke naš ponajbolji skijaš, paraolimpijac Dino Sokolović neće nastupiti u Tarvisiu.

Hina

 

Povezane vijesti