Kranjska gora: Eva Goluža i Damir Mizdrak na pobjedničkim postoljima Kupa u skijanju za osobe s invaliditetom

Damir Mizdrak nastupio je u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša sa svojim vodičem Lukom Debeljakom te završio na izvrsnom trećem mjestu

Damir Mizdrak s vodičem Lukom Debeljakom

U slovenskoj Kranjskoj gori održana je veleslalomska utrka Europskog kupa u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom na kojoj su naši reprezentativci Eva Goluža i Damir Mizdrak završili na pobjedničkim postoljima.

Eva Goluža sa svojim vodičem Anom Žigman završila je na prvom mjestu slijepih i slabovidnih skijašica. Koliko je dobro Eva odskijala drugi lauf govori da su ostale njene konkurentice redom ‘odpadale’ u drugom laufu zbog vrlo teških uvjeta na stazi.

Damir Mizdrak nastupio je u kategoriji slijepih i slabovidnih skijaša sa svojim vodičem Lukom Debeljakom te završio na izvrsnom trećem mjestu iza drugoplasiranog Australca Shaun Pianta i prvoplasiranog Poljaka Maciej Krezela.

Lovro Dokić u kategoriji stojećih skijaša nažalost nije završio drugu vožnju. Nastupilo je 38 natjecatelja iz 15 zemalja.

Na sljemenskom Crvenom spustu u srijedu 15. veljače i četvrtak 16. veljače po prvi put se u Hrvatskoj održavaju dvije noćne utrke Europskog kupa u slalomu za skijaše s invaliditetom. Prve vožnje zakazane su za 18 sati na kojemu će naravno nastupiti naši Eva, Damir i Lovro. Ukupno je prijavljeno 13 zemalja sa 27 skijašica i skijaša.

Izvor: hrvatskareprezentacija.hr

 

Povezane vijesti