Međunarodni dan bez kolica

Ovogodišnji 'Dan bez kolica', koji se održava u Sloveniji a na koji su pozvani i osobe s paraplegijom i tetraplegijom iz Hrvatske, uz mogućnost ronjenja za one koji to još nisu probali, donosi jednu od velikih svjetskih novosti - freewheel, ili peti kotač, koji omogućava slobodu kretanja i tamo gdje nije sve ravno i idealno

U petak, 12. srpnja u 12.30 IAHD ADRIATIC (www.iahd-adriatic.org) poziva osobe s paraplegijom iz Hrvatske na Mestno kopališče Slovenske Konjice, Slovenija, gdje će se održati 10. tradicionalni “Dan bez kolica“. Manifestacija se održava u organizaciji Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske i Plavalnog Kluba "Slovenske Konjice".

Ovogodišnji dan bez kolica, uz mogućnost ronjenja za one koji to još nisu probali, donosi jednu od velikih svjetskih novosti - freewheel, ili peti kotač, koji omogućava slobodu kretanja i tamo gdje nije sve ravno i idealno. Druga novost je kajak za osobe s povredom kralježnične moždine, kojega će sudionici moći isprobati u olimpijskom bazenu. Upoznat ćete i podvodni lov i sve vezano uz njega. Moći ćete ispaliti i strijelu na cilj ispod površine bazena. Osim ovih, očekuju vas i druge novosti na području kretanja na i ispod vode i, naravno, druženje uz dobru kapljicu i hranu.
Očekuju goste iz šire jadranske regije, tako da će biti i mogućnosti za razmjenom iskustava. Za osobe s invaliditetom i njihovu pratnju ulaz je besplatan. 
Kontakt osoba: Tatjana Varga (tatjana@hupt.hr)

In-Portal