Blok umirovljenici zajedno: Mirovinskom sustavu prijeti raspad

"Da oko umirovljenika paradoks bude još veći pobrinuli su se i sami ministri. S jedne stane Slavko Linić koji kaže da se zakonom treba zabraniti umirovljenje prije navršene 65. godine starosti radi doprinosa stabilnosti mirovinskog sustava, a s druge strane ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji kaže da ovakav mirovinski sustav nije dugoročno održiv", stoji u priopćenju BUZ-a

Stranka Blok umirovljenici zajedno (BUZ) u današnjem je priopćenju ocijenila da se zbog vladine "potpuno nesuvisle politike" i "gospodarskog okruženja" postojeći mirovinski sustav neće moći duže vrijeme održati "na životu".
"Da oko umirovljenika paradoks bude još veći pobrinuli su se i sami ministri. S jedne stane Slavko Linić koji kaže da se zakonom treba zabraniti umirovljenje prije navršene 65. godine starosti radi doprinosa stabilnosti mirovinskog sustava, a s druge strane ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić koji kaže da ovakav mirovinski sustav nije dugoročno održiv. Koliko god izrečeno od ovog dvojca bilo protivno logici, moglo bi na kraju ispasti da su obojica u pravu", navodi se u priopćenju.

"Približavati se omjeru 1:1 između umirovljenika i osiguranika, a istovremeno pričati o bilo kakvoj održivosti mirovinskog sustava mogu samo oni kojima već odavno većina sinapsi nije u funkciji, oni isti koji misle da se prijevremenim umirovljenjem može riješiti problem otvaranja novih radnih mjesta, oni isti koji misle da se smanjenjem plaća odnosno smanjenjem kupovne moći (osobne potrošnje) ne ruši proizvodnja, oni isti koji u još malo pa dvije godine vladavine nisu uspjeli napraviti doslovno ništa osim dovesti cijelu državu do ruba ponora", smatra BUZ.

Hina

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL