Besplatna kuharska radionica za osobe s invaliditetom

Projektom se promiče ideja dostupnog turizma u cilju omogućavanja svim ljudima da funkcionalno, neovisno, nepristrano i dostojanstveno koriste turističke proizvode

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja održava 28.3.2017. osmu po redu besplatnu radionicu pod nazivom "Dostupni turizam i mala škola kuharstva za turiste, osobe s invaliditetom.

Sudjelovanje gostiju iz Slovenije u kuharskoj radionici odvija se kroz timski rad pripreme jela djelatnika Udruge i gostiju iz Slovenije, na meniju su tradicionalna hrvatska jela koja na kraju radionice gosti i degustiraju.

Program radionice: Turističko vođenje po gradu Zagrebu od 11 do 13 sati, a zatim mala škola kuharstva i ručak u prostorijama Udruge, Nova Ves 10 od 13 do 15 sati.

Projekt Looking for Cooking provodi Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja uz sufinanciranje Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Projektom se promiče ideja dostupnog turizma u cilju omogućavanja svim ljudima dafunkcionalno, neovisno, nepristrano i dostojanstveno koriste turističke proizvode.

Aktivnosti projekta usmjerene su na poticanje turista/osoba s invaliditetom na korištenje inovativne i jedinstvene ponude iz projekta Looking for Cooking sadržane u radionici koja se odvija u dva dijela: Turističko vođenje posjetitelja po gradu Zagrebu i Mala škola kuharstva i ručak u prostorijama Udruge.

Pozivamo vas da svojim dolaskom podržite razvoj ove jedinstvene  ideje projekta.

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja ima viziju poboljšati obrazovanje osoba s invaliditetom u ugostiteljskoj djelatnosti. Kroz edukaciju i kuharske radionice pruža se prilika osobama s invaliditetom da pokažu svoje sposobnosti rada u ugostiteljstvu i lakše dođu do zapošljavanja u struci. UNUO surađuje sa mnogobrojnim Ministarstvima, ustanovama, nevladinim udrugama, poduzetnicima u cilju senzibilizacije lokalne zajednice za sposobnosti i vještine osoba s invaliditetom u području ugostiteljstva radi uključivanja u lokalnu zajednicu.

 

Tekst: Božica Ravlić