Gradonačelnik Bandić: Uskoro počinje s radom Centar za neovisno življenje osoba s invaliditetom

Radovi će trajati četiri mjeseca, a obuhvatit će uređenje poslovnih prostora i stanova unutar šest objekata ukupne površine 2.560 četvornih metara. Ukupna vrijednost investicije je oko 11 milijuna kuna

 

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao je jednu od lokacija u sklopu budućeg Centra za neovisno življenje osoba s invaliditetom.

"Mislim da našim sugrađanima u povodu Uskrsa nismo mogli dati bolji poklon od ovoga. Najveća blagodat koju ti Bog može dati je da daruješ i budeš darivan", rekao je gradonačelnik Bandić u obilasku lokacije na adresi Ivana Brkanovića 13, koju će koristiti Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara.

"Vi ovo zavrjeđujete jer imate željeznu volju i dijamantnu disciplinu", podvukao je gradonačelnik, dodavši kako je ovo samo još jedan dokaz kako mi živimo Zagreb.

Grad se Sporazumom obvezuje osigurati prostore za povremeni, privremeni i dugotrajni smještaj osoba s invaliditetom, te prostore za rad udruga, zadruga, socijalnih poduzeća i pružanje socijalnih usluga u naselju Novi Jelkovec, osnovati Ustanovu socijalne skrbi kapaciteta za 20 osoba, financirati projektnu dokumentaciju i dozvole za privođenje namjene svih prostora i stanova, građevinske radove uređenja i opremanja prostora Ustanove u određenim rokovima.

Radovi će trajati četiri mjeseca, a obuhvatit će uređenje poslovnih prostora i stanova unutar šest objekata ukupne površine 2.560 četvornih metara. Ukupna vrijednost investicije je oko 11 milijuna kuna.

Izvor: Facebook profil Milana Bandića

 

Povezane vijesti