Mamić će na slobodi čekati suđenje

Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučujući o žalbi tužiteljstva koje je tražilo da se Mamiću odredi istražni zatvor

Izvršni predsjednik Dinama na slobodi će dočekati eventualni početak postupka zbog vrijeđanja ministra Željka Jovanovića na nacionalnoj osnovi.

Odlučilo je tako izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučujući o žalbi tužiteljstva koje je tražilo da se Zdravku Mamiću odredi istražni zatvor.

- Osjećam se baš tužno jer se 2013., godinama nakon završetka Domovinskog rata, opet moram pravdati zbog prozivki profitera koji su najteže godine hrvatskog društva iskoristili za osobno bogaćenje i kojima je glavni argument protiv mene moje prezime – bila je prva reakcija ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića na pitanje bi li se za naše čitatelje prisjetio svojih ratnih dana. Željko Jovanović bio je branitelj Domovinskog rata deset mjeseci, a od toga osam je proveo na prvoj crti bojišta. I danas misli da njegovo sudjelovanje u ratu ne treba isticati.

VLM

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL