Centar Krugovi: Humanitarni koncert za maligno oboljele i nemoćne osobe niskog socijalnog statusa

Cilj je prikupiti sredstva za kupnju novog vozila. Korisnici Centra, naime, i dalje se prevoze vozilom zaposlenice koje je u trošnom stanju i nije prilagođeno osobama u kolicima

 

Centar Krugovi neprofitna je organizacija civilnog društva koja se bavi edukacijama, savjetovanjima i humanitarnim djelovanjem koje je usmjereno prvenstveno pružanju podrške maligno oboljelima, starijima i nemoćnima niskog socijalnog statusa. 

Ove godine Krugovima je izostala podrška nadležnog Ministarstva zdravlja, a samim time smanjeni su kapaciteti za provedbu svih aktivnosti Centra.

Stoga Krugovi, kako bi prikupili sredstva za nastavak svog djelovanja organiziraju koncert 17. svibnja, od 20 sati, u Vintage Industrial Baru, u Zagrebu. Na koncertu će nastupiti Detour, Meritas, Sara Renar, Nola, Nikola Marjanović, a u pauzama između izvođača atmosferu će podizati  dj Mario Kovač. Preporučena cijena donacije karte je 30 kuna.

Koncert će podržati i Zagrebačka pivovara te Hrvatsko društvo skladatelja, stručna služba za Zaštitu autorskih muzičkih prava.

"Ideja je da naši zaposlenici, volonteri i aktivisti kroz dobrotvorni koncert prikupe sredstva za osnovne troškove - za benzin, najam i režije... Ipak, prvenstveni cilj kojim želimo doprijeti do javnosti i većeg broja publike koncerta jest nabavka službenog automobila za prijevoz maligno oboljelih i starijih i nemoćnih osoba", kažu organizatori koncerta.

"Korisnici kojih je sada već više od 40 u Krugovima i dalje se prevoze vozilom zaposlenice koje je u trošnom stanju i nije prilagođeno osobama u kolicima. 

Prijevozom do liječnika, banke, pošte, donošenjem namirnica nastojimo pomoći našim korisnicima na praktičnoj razini jer su obje skupine (i maligno oboljeli i stari i nemoćni) socijalno ugrožene te nisu u mogućnosti zbog svog zdravstvenog stanja koristiti sredstva javnog prijevoza.

Neprofitna smo organizacija građana te smo kao takvi u nemogućnosti samostalno platiti novi ili rabljeni automobil.

Kao važan element naše vjerodostojnosti možete pogledati našu web stranicu krugovi.hr. Posebno zainteresiranu javnost upućujemo na naš Humanitarni dnevnik s terena, u kojem je vidljivo naše djelovanje u aktivnostima prijevoza. Također posjedujemo i potpore mnogih udruga koje su prepoznale naše djelovanje, a isto tako posjedujemo i preporuku Gradskog ureda za zdravlje, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Klinike za dječje bolesti Zagreb. Cilj nam je da rad našeg Centra unaprijedimo i nastavimo njegovo djelovanje s punim kapacitetom. Zato, širimo krugove dobrih vibracija na koncertu", poručuju iz Krugova.

Rad Centra Krugovi može se podržati i donacijom na račun IBAN: HR59 2340 0091 1104 79514.

In Portal

 

Povezane vijesti