Centar UP2DATE: Ponovno je dostupna besplatna usluga pratitelja za osobe s invaliditetom

Od korisnika se očekuje općenita samostalnost u kretanju i korištenju pomagala te da ne zahtijeva od videćeg pratitelja nepredviđene aktivnosti koje asistent nije dužan obavljati

 

U Centru UP2DATE opet je dostupna usluga asistenta/pratitelja. Korisnici mogu dobiti pomoć videćeg pratitelja radnim danom od 7 do 20 sati i to za sljedeće potrebe: odlazak liječniku, u laboratorij, odlazak u kupnju, odlazak u banku ili poštu i druge slične usluge.

Usluga se može koristiti na području grada Zagreba, a korisnici ne moraju imati prebivalište u Zagrebu, nego mogu dobiti uslugu videćeg pratitelja ako nešto dolaze obavljati u Zagreb ili samo presjedaju u Zagrebu i za to im je potrebna pomoć.

Korisnici se trebaju javiti barem dan ranije na broj telefona: 01/4839-534 ili na e-mail adresu: asistencija@up2date.hr i obavezno navesti svoje ime, prezime, svoj kontaktni broj mobitela, točno mjesto i točno vrijeme susreta s videćim pratiteljem, predviđeno trajanje asistenture, kratak opis pomoći koja se očekuje od videćeg pratitelja. (Primjer: Ja sam Ana Anić, trebala bih pomoć videćeg pratitelja za sutra, u petak, 3. lipnja 2016. od 12 do 15 sati. Možemo se naći na tramvajskoj stanici Trg bana Jelačića, u smjeru Črnomerca. Trebam otići u Namu, u Kraš i u knjižaru. Asistencija će trajati oko 2 sata. Moj broj mobitela je 09./.......).

Jedan korisnik ovu uslugu može koristiti do 3 sata dnevno, ukupno do 15 sati mjesečno neprenosivo u drugi mjesec. Od korisnika se očekuje općenita samostalnost u kretanju i korištenju pomagala te da ne zahtijeva od videćeg pratitelja nepredviđene aktivnosti koje videći pratitelj nije dužan obavljati, primjerice nošenje prtljage, šetnja kućnog ljubimca, kućanski poslovi, i tome slično. Asistent nije dužan čekati ako korisnik kasni.

Prava i obveze videćeg pratitelja i njihovih korisnika regulirana su Pravilnikom. 

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 01/4839 534 ili na e-mail adresi asistencija@up2date.hr.

Projekt 'Asistencijom do samostalnosti' financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020, Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom. 

In Portal