Zagreb: Predavanje na temu 'Suvremeni pristup dijagnostici i liječenju raka dojke'

U liječenju su dostupni i novi inovativni lijekovi te se u raku dojke danas provodi individualizirano liječenje na osnovi molekularnih osobina tumora

 

Poliklinika Aviva 16. svibnja u 18 sati organizira predavanje dr.med. Jure Murgića, spec. onkologije i radioterapije, na temu 'Suvremeni pristup dijagnostici i liječenju raka dojke'. Zainteresirani se mogu prijaviti na besplatno predavanje, na email: info@poliklinika-aviva.hr, do 14. svibnja i doznati sve dijagnostici i liječenju raka dojke.   

Rak dojke je važan javno zdravstveni problem u Hrvatskoj. Učestalost raka dojke je u porastu. Ujedno je i najčešći zloćudni tumor u žena, s više od 2.500 novooboljelih žena godišnje te vodeći uzrok smrti od raka u ženskoj populaciji.

Unatoč programu ranog otkrivanja mamografskim probirom, ranijem i kvalitetnijem dijagnosticiranju, poboljšanom kirurškom liječenju te novijim pristupima u kemoterapijskom i hormonskom liječenju, u Hrvatskoj godišnje umre više od 900 žena od ove opake bolesti. Bolest se najčešće otkrije kao bezbolan čvor u dojci, uvlačenje kože ili bradavice ili kao bol u dojci.

Suvremeno liječenje raka dojke uključuje kombinaciju kirurškog, radioterapije i sustavnog liječenja. U liječenju su dostupni i novi inovativni lijekovi te se u raku dojke danas provodi individualizirano liječenje na osnovi molekularnih osobina tumora. Svaka bolesnica ima specifičan tumor te prima specifičnu terapiju.

In Portal

 

Povezane vijesti