Dobra vijest: Otvoren prvi tematski vodeni park za osobe s invaliditetom

Vodeni park, u vrijednosti od 17 milijuna dolara, ima pet igrališta s bazenima, gejzirima, mlaznicama, vodenim topovima i drugim elementima, kao i petominutnu vožnju rijekom

 

Baš na vrijeme, prije ljeta, otvoren je prvi na svijetu vodeni park koji je od temelja dizajniran da ugosti osobe s različitim vrstama invaliditeta.

Morgan’s Inspiration Island (Morganov otok inspiracije, nap. a.) otvoren je u subotu u San Antoniju, prenosi Disability Scoop.

Vodeni park, u vrijednosti od 17 milijuna dolara, ima pet igrališta s bazenima, gejzirima, mlaznicama, vodenim topovima i drugim elementima, kao i petominutnu vožnju rijekom kroz džunglu.

Novi park nalazi se pokraj Morgan's Wonderlanda, potpuno pristupačnog tematskog parka od 25 hektara koji je otvoren 2010. godine.

"Kao i Morgan's Wonderland, Morgan’s Inspiration Island nije park za osobe s invaliditetom – to je park inkluzije", rekao je Gordon Hartman, filantrop koji stoji iza parkova. "Oba su dizajnirana s osobama s invaliditetom na umu i izgrađena za svačiji užitak."

Hartman kaže da su on i njegov tim surađivali s konzultantima za vodene parkove iz Teksasa, Arizone i Kanade, kao i s liječnicima, terapeutima, odgojiteljima i obiteljima kako bi stvorili ovo tematsko odredište.

Vodeni park je potpuno pristupačan invalidskim kolicima. Jedno područje čak pruža mogućnost grijanja vode za one osjetljive na hladnoću. A roditelji mogu dobiti i vodootporne narukvice pomoću kojih lako mogu locirati svoju djecu.

Štoviše, posebno dizajnirana vodootporna invalidska kolica napravljena samo za park bit će dostupna posjetiteljima, priopćili su iz parka.

Morgan's Inspiration Island bit će besplatan za osobe s invaliditetom, baš kao i Morgan's Wonderland, iako je Hartman preporučio rezerviranje ulaznica unaprijed, putem interneta. Vodeni park svakodnevno će biti otvoren do sredine kolovoza, a onda će prijeći na vikend raspored do kraja rujna.

Hartmana je na otvaranje Morgan's Wonderlanda nadahnula njegova kćer, 23-godišnja Morgan, također osoba s invaliditetom. Od otvaranja prije više od sedam godina, park je ugostio više od milijun posjetitelja diljem iz cijelog svijeta, priopćili su dužnosnici.

Damir Fatušić