Rovinj: Preuređena prva medicinsko-terapeutska plaža za osobe s invaliditetom

Rovinjska bolnica posjeduje posebno prilagođenu plažu još od 1909. koju mogu koristiti sve osobe s invaliditetom, neovisno o težini invaliditeta, više sportskih terena, kao i natkriveni bazen s toplom morskom vodom

 

U sklopu Bolnice za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' preuređena je prva medicinsko- terapeutska plaža prilagođena i osobama s najtežim invaliditetom.

Također, plaža ima veliki značaj i za razvoj medicinskog turizma na ovom području.

Prvi posjetitelji ove nove plaže kažu: "Bitna nam je samo funkcionalnost i to nalazimo ovdje u Rovinju."

"Postoji dašak glamura i sve ono što gost inače dobiva na luksuznoj destinaciji, dobiva i ovdje potpuno besplatno, tj. unutar zdravstvenog sustava", istaknuo je ravnatelj bolnice Marinko Rade.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko dva milijuna kuna. Iznos od 800 tisuća kuna bio je prikupljen kandidiranjem projekta na natječaj Ministarstva turizma u sklopu Fonda za razvoj turizma. Ostali je iznos osiguran od strane Istarske županije, koja u bolnicu namjerava ulagati i dalje.

Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' smještena je na zapadnoj obali Istre, u gradu Rovinju. Spada među starije ortopedsko rehabilitacijske ustanove, s tradicijom koja seže od 1888. godine kada je izgrađena.

Posjeduje posebno prilagođenu plažu još od 1909. koju mogu koristiti sve osobe s invaliditetom, neovisno o težini invaliditeta, više sportskih terena, kao i natkriveni bazen s toplom morskom vodom.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti