Udruga Zamisli: Samostalno stanovanje kroz projekt 'Centar podrške – neovisan život'

"Javite se i uvjerite nas zašto ste baš ta osoba s kojom ćemo ostvariti predviđenu aktivnost i dokazati da je uz podršku unatoč ograničenjima, samostalan život moguć", poručuju iz Udruge

 

Stručni tim Savjetovališta za mlade s invaliditetom iz Udruge Zamisli poziva na popunjavanje upitnika do 12. kolovoza 2017., dana kada se obilježava Međunarodni dan mladih (na linku

docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvtBO6WQc9CclWcfqBOAs_aLokBHiQuQvGXHQ4XEq-L7slOQ/viewform), radi prijave za organizirano samostalno stanovanje kroz projekt 'Centar podrške – neovisan život'.

Stoga se mole zainteresirani da popune upitnik kako bi bili u bazi Udruge radi daljnje komunikacije oko samostalnog stanovanja.

"Razmišljate o samostalnom životu, ali nemate dovoljno hrabrosti, sigurnosti, podrške ili priliku za to? Mi smo se nad tim zamislili, o tome razmišljali i kroz program 'Centar podrške - neovisan život' isplanirali aktivnost za vjetar u jedra. Kako to? Zamislili smo da u suradnji s dvije osobe kojima je potrebna podrška za samostalan život iznajmimo stan u Zagrebu koji ima kuhinju, kupatilo i dvije sobe. Ta suradnja podrazumijeva da ugovor o korištenju stana sa stanodavcem potpiše Udruga, zajedno kreiramo kućna pravila, sudjelujemo u plaćanju najma, režija i kroz sljedećih 12 mjeseci suradnje osiguramo sredstva za još jedan par koji bi se uključio u podršku", objašnjavaju iz Udruge Zamisli.

Kako naglašavaju iz Udruge, prednost u odabiru suradnika imat će osobe koje se prepoznaju kao budući cimeri i zajedno popune prijavu.

"Budite naš dvojac i preuzmite kormilo! Jedra smo osigurali, vjetar je puhnuo. Javite se i uvjerite nas zašto ste baš ta osoba s kojom ćemo ostvariti predviđenu aktivnost i dokazati da je uz podršku unatoč ograničenjima, samostalan život moguć", poručuju iz Udruge.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti