Zaklada Istra: Prijava projekata udruga usmjerenih podršci obitelji te zaštiti prava djece

Za financiranje projekata usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece osigurano je ukupno 4.000.000 kuna


 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku poziva udruge koje su usmjerene podršci obitelji te promicanju i zaštiti prava djece da se prijave za financijsku potporu projektima koji doprinose podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece.

Udruge mogu prijaviti projekte na sljedeća prioritetna područja i aktivnosti:

- Projekti usmjereni promicanju dječje participacije odnosno njihovom aktivnom sudjelovanju u lokalnoj zajednici koji se odnose na ciljeve Nacionalne strategije za promicanje prava djece.

- Projekti usmjereni zaštiti prava i/ili senzibilizaciji javnosti o osjetljivim skupinama djece – djeci bez pratnje, djeci žrtvama trgovanja ljudima, djeci čiji su roditelji u zatvoru i djeci koja prose.

- Projekti usmjereni sveobuhvatnoj potpori jednoroditeljskim obiteljima (povezane usluge za pomoć roditelju i djetetu).

- Projekti usmjereni aktivnoj podršci zaposlenim roditeljima u lokalnoj zajednici.

- Projekti usmjereni poticanju očeva na veću uključenost u obiteljskom životu i aktivniju roditeljsku ulogu.

Za financiranje projekata usmjerenih podršci obitelji i promicanju i zaštiti prava djece osigurano je ukupno 4.000.000 kuna, a okviran broj projekata koji će se financirati je od 50 do 60. Udruga može kao prijavitelj na ovaj Poziv sveukupno prijaviti najviše dva projekta, a ugovoriti jedan projekt na razdoblje provedbe do 12 mjeseci.

Prijavitelj mora udovoljiti uvjetima koji su detaljno navedeni u Uputama za prijavitelje.

Rok za podnošenje prijava je 21. kolovoza 2017. godine (12 sati) a prijave se podnose na elektronički način putem sustava www.financijskepodrske.hr , a putem pošte dostavlja se samo ispisan, potpisan i ovjeren dokument o verifikaciji postavljene dokumentacije u sustav. 

Potvrda o postavljenoj dokumentaciji (verifikacija) dostavlja se putem pošte na adresu regionalne zaklade koja pokriva područje na kojem se provodi većina projektnih aktivnosti. U slučaju provedbe projekta na području cijele Republike Hrvatske, dokument za verifikaciju se dostavlja regionalnoj zakladi koja pokriva područje u kojem je sjedište prijavitelja. Za županije: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska dokumentacija se šalje Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Više informacija o samom Pozivu dostupno je na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr ili web stranici Ministarstva: www.mdomsp.hr.

Martina Draščić

 

Povezane vijesti