Premoćno pobijedio na izborima, a sada ga uhitila policija

Pretpostavlja se da se načelnik Ivan Tomljenović sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti prilikom ugovaranja i plaćanja građevinskih radova za koje je na području Karlobaga bila angažirana Brkljačićeva tvrtka

Načelnik Općine Karlobag Ivan Tomljenović i građevinski poduzetnik, vlasnik tvrtke GS gradnja iz Gospića Mario Brkljačić privedeni su u srijedu u policiju po nalogu Uskoka koji, potvrđeno je iz PU ličko senjske, provodi kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog kaznenih djela koja su u njihovoj nadležnosti.

Najvjerojatnije je riječ o koruptivnim kaznenim djelima. Kako se doznaje, obavljene su i pretrage njihovih kuća i automobila te službenih prostorija, a prema nekim informacijama u četvrtak bi trebali biti dovedeni na ispitivanje u sjedište Uskoka u Zagreb. Načelnik, pretpostavlja se, sumnjiči se za zlouporabu položaja i ovlasti prilikom ugovaranja i plaćanja građevinskih radova za koje je na području Karlobaga bila angažirana Brkljačićeva tvrtka.

Radi se o gradnji šetnice na ulazu u Karlobag koja je dijelom završena. Malverzacijama je oštećen karlobaški proračun, no zasad nema informacija o kojem je iznosu riječ. Ivan Tomljanović na nedavnim je izborima po drugi put kao kandidat HDZ-a izabran za načelnika Općine Karlobag osvojivši 65 posto glasova birača. Poduzetnik Mario Brkljačić u svojem poduzeću, čije je sjedište u Gospiću, zapošljava 50-ak ljudi, poznat je kao uzoran poslodavac kod kojega su isplate pristojnih plaća bile redovite.

VLM

Foto: PIXSELL