Dobra vijest: Gradu Splitu 10 milijuna kuna za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Uključivanjem pomoćnika u nastavi pomaže se djeci u prevladavanju socijalno-psiholoških prepreka, usvajanju znanja i vještina, te tako svako dijete može učiti i napredovati u skladu sa svojim individualnim sposobnostima

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je Gradu Splitu 10 milijuna kuna za osiguravanje pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju splitskih osnovnih škola sljedeće četiri školske godine, priopćeno je u srijedu iz gradske uprave.

 Kako se navodi, riječ  o projektu "S pomoćnikom mogu bolje III" čija je ukupna vrijednost oko 16,3 milijuna kuna, a Grad Split s oko 6,3 milijuna kuna sufinancirat će provedbu tog projekta.
 "Projektom će se u školskoj godini 2017./2018. angažirati 90 pomoćnika u nastavi za 114 učenika u 24 splitske osnovne škole, koje su ujedno i partneri u projektu, a do kraja provedbe projekta, do srpnja 2021. godine, planirano je osigurati pomoćnike u nastavi za ukupno 130 učenika splitskih osnovnih škola s teškoćama u razvoju," navodi se u priopćenju.

 Uključivanjem pomoćnika u nastavi u rad s učenicima s teškoćama u razvoju, pomaže se djeci u prevladavanju socijalno-psiholoških prepreka, usvajanju znanja i vještina, te tako svako dijete može učiti i napredovati u skladu sa svojim individualnim sposobnostima, stoji u priopćenju.
Provedba projekta počela je početkom kolovoza 2017. , kad su osnovne škole raspisale natječaje za zapošljavanje pomoćnika u nastavi, te će za odabrane pomoćnike biti organizirana edukacija prije početka školske godine, a sve s ciljem osiguravanja pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama od prvog dana nastave u školskoj 2017./18. godini, tj. od 4. rujna 2017. godine, rekli su iz splitske gradske uprave. Također su poručili kako će rezultati ovog projekta imati "izrazito pozitivan utjecaj" za ciljanu skupinu, odnosno na učenike s teškoćama u razvoju.

Hina