Lipa: Je li udruga poreznih obveznika uspjela spriječiti uvođenje poreza na nekretnine

"Odgoda uvođenja ovog nepravednog poreza jedna je od najznačajnijih pobjeda civilnog društva od početka demokratskih procesa u Hrvatskoj", poručuju iz Udruge

 

Lipa, udruga poreznih obveznika, uspjela je odgoditiuvođenje poreza na nekretnine od 1. siječnja 2018. godine, u jednoj od najuspješnijih peticija u Hrvatskoj s više od 145.000 potpisa, čime se dala jasna poruka Vladi da građani Republike Hrvatske ne žele dodatno porezno opterećenje.

"Udruga poreznih obveznika 'Lipa' će nastaviti prikupljati potpise i nadzirati Vladu kako bismo osigurali da poreza na nekretnine ni u budućnosti neće biti. Odgoda uvođenja ovog nepravednog poreza jedna je od najznačajnijih pobjeda civilnog društva od početka demokratskih procesa u Hrvatskoj", poručuju iz Udruge.

Nadalje su istaknuli da će i dalje zastupati interese poreznih obveznika i biti glas građana u situacijama kad Vlada pokuša uvesti nove poreze i povećati porezno opterećenje, navodeći da će na vrijeme obavještavati o budućim koracima usmjerenim k sprječavanju netransparentnog trošenja novca poreznih obveznika.

K. Klanjčić