UPIT Osijek: Udruga paraplegičara i tetraplegičara 'izazvat će pomutnju' na ulicama slavonske metropole

"Ovim činom želimo ukazati na zloporabu parkirnih mjesta označenih znakom pristupačnosti od strane nesavjesnih vozača", poručuju iz Udruge

 

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije  UPiT u subotu, 23. rujna u vremenu od 8 do 13 sati, po uzoru na nekoliko svjetskih gradova izvodi performans u Osijeku tako da će osobe s invaliditetom svojim invalidskim kolicima uzurpirati sva parkirna mjesta u Županijskoj ulici na potezu od Ulice Hrvatske Republike.

"Ovim činom želimo ukazati na zloporabu parkirnih mjesta označenih znakom pristupačnosti od strane nesavjesnih vozača.Molimo da nam za ovu kampanju posudite invalidska kolica koja imate viška i da nam se pridružite u ovoj akciji", pozivaju iz Udruge.

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije, poznatija pod skraćenim nazivom UpiT, osnovana je u prosincu 2007. Sljednik je Osječko-baranjskog ogranka HUPT-a, registrirana je u Osijeku a djeluje na prostoru cijele istočne Hrvatske. Osnovni ciljevi postojanja udruge su vezani za podizanje razine životne kvalitete osoba sa paraplegijom i tetraplegijom te njihove integracije u društvo i prezentacija mogućnosti ove kategorije osoba sa invaliditetom.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti