Najbolji volonteri Grada Karlovca: Jedan od laureata je i Tomislav Frklić iz Saveza udruga osoba s invaliditetom

U Karlovcu je u ovoj godini registrirano više od 200 aktivnih volontera i volonterki, što je vrlo lijepa brojka. No, malo su podbacile same udruge, jer je broj nominiranih za ovu nagradu bio skroman

 

U sklopu Festivala volonterizma, u subotu su na karlovačkoj promenadi proglašeni i najbolji volonteri grada Karlovca za ovu godinu. Ukupno četiri nagrade odlaze u ruke volontera tri udruge, pri čemu su dobitnici iz iste udruge ujedno i iz iste obitelji – tako je nagradu za najmlađe volontere, one od 14 do 19 godina starosti, dobio Jakov Cipurić, a nagradu za volontere od 20 do 29 godina starosti njegov brat Josip Cipurić. Obojica volontiraju u udruzi Turbina promjena.

U starosnim rasponom najopsežnijoj kategoriji, onoj od 30 do 60 godina starosti, ove je godine nagrađen Tomislav Frklić, volonter Saveza udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije, dok je najbolja volonterka u kategoriji iznad 60 godina starosti Marija Jeftić iz udruge invalida rada. Svo četvero dobitnika zaista su se isticali svojim radom, ali i motivacijom drugih, od Josipa koji je odradio čak 299 volonterskih sati, do Tomislava koji je uz mnoge odrađene sate, privukao čak 12 novih volontera.

U Karlovcu je u ovoj godini registrirano više od 200 aktivnih volontera i volonterki, što je vrlo lijepa brojka. No, malo su podbacile same udruge, jer je broj nominiranih za ovu naradu bio skroman.

U sklopu manifestacije održana je i uvijek privlačna i osobita akcija “1010 načina da kupiš knjigu bez novca”, na kojoj su Karlovčani mogli doći do dobrih književnih naslova po raznim 'nenovčanim' cijenama, uglavnom lijepim gestama.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti