Savez SUMSI: Edukacija kroz projekt 'Kazalište na drugačiji način' namijenjena udrugama osoba s invaliditetom

Savez Sumsi posljednjih dvanaest godina u suradnji s redateljem Mariom Kovačem izvodi Forum teatar - interaktivne predstave koje otvaraju probleme, ali i moguća rješenja koja se tiču osoba s invaliditetom

 

Hrvatski savez udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI, uz financijsku podršku Grada Zagreba te HEP-a, kroz projekt "Kazalište na drugačiji način" proveo je edukaciju o Forum teatru namijenjenu udrugama osoba s invaliditetom.

Savez Sumsi i udruge članice Saveza posljednjih dvanaest godina u suradnji s redateljem Mariom Kovačem izvode Forum teatar - interaktivne predstave koje otvaraju probleme, ali i moguća rješenja koja se tiču samih članova/osoba s invaliditetom te mladih osoba.

Projekt "Kazalište na drugačiji način" bio je prilika za edukaciju predstavnika udruga OSI o korištenju tehnike Forum teatra kako bi i oni stečena znanja koristitili u svom radu s mladima i OSI.

Edukacija se održala 14. i 15. listopada u domu Crvenog križa na Sljemenu, a na istoj su sudjelovale predstavnice udruge "Jaglac" iz Orahovice, Udruge Zamisli iz Zagreba, Udruge DDICDP iz Varaždina, Udruge 3L "Slatki kao šećer" iz Zagreba, Udruge "Mura" iz Čakovca te Saveza SUMSI. Edukacije su provodili redatelj i doktor teatrologije Mario Kovač te glumica i dramski pedagog Sanja Sumrak, a kroz dva dana sudionice su stekla osnovna znanja o vođenju Forum teatra, koja će dalje koristiti u svom radu.

Za sve dodatne informacije možete se javiti na elektronsku poštu ssavezsumsi@gmail.com ili telefon: 091 765 6491.

Denis Marijon