Afera Karlovačka banka: Marija Šola na slobodi

Marija Šola i sinovi u istražnom su zatvoru proveli više od 100 dana, a iako im je mjera određena do 13. kolovoza, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ukinuta je na prijedlog USKOK-a jer su ispitani svi svjedoci za koje je USKOK smatrao da ih treba ispitati, dok će preostali biti ispitani u redovitoj proceduri, bez ikakve žurbe

Marija Šola njezini sinovi Sandi i Petar, osumnjičeni u aferi Karlovačka banka, pušteni su danas iz istražnog zatvora u Remetincu da se brane sa slobode, potvrdio je Hini odvjetnik Marije Šole Mate Matić.
Šola i sinovi u istražnom su zatvoru proveli više od 100 dana, a iako im je mjera određena do 13. kolovoza, zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, ukinuta je na prijedlog USKOK-a jer su ispitani svi svjedoci za koje je USKOK smatrao da ih treba ispitati, dok će preostali biti ispitani u redovitoj proceduri, bez ikakve žurbe, rekao je Matić Hini.

I glasnogovornik USKOK-a Vuk Đuričić potvrdio je da je USKOK Županijskom sudu predložio da ih se pusti na slobodu jer su ispitani svi svjedoci i više nije bilo zakonske osnove da ih se zadrži u zatvoru.

Marija Šola i njezini sinovi su, s još nekoliko osoba, osumnjičeni u aferi Karlovačka banka, u kojoj ih se tereti za izdavanje kredita bez valjanih osiguranja.

Hina

Foto: PIXSELL