Dobra vijest: Američki lanac ljekarni na inovativan način osposobljava i zapošljava osobe s invaliditetom

Osobe s invaliditetom sudjeluju u učionici i u praktičnoj obuci o životnim vještinama i vještinama vezanim za posao, uče zadatke potrebne za rad u CVS trgovini ili kao farmaceutski tehničari

 

CVS, američki lanac ljekarni, pojačava napore u nastojanju zapoljavanja osoba s invaliditetom s nizom novih ‟lažnih” trgovina osmišljenih kako bi pomogle u osposobljavanju ove obično nedovoljno zaposlene demografske skupine.

Kako prenosi Disability Scoop, iz lanca ljekarni rekli su da će do proljeća otvoriti najmanje osam ‟lažnih” trgovina.

Svaka takva trgovina ima opremu koja je karakteristična za tipičnu CVS lokaciju. Osobe s invaliditetom sudjeluju u učionici i u praktičnoj obuci o životnim vještinama i vještinama vezanim za posao, uče zadatke potrebne za rad u CVS trgovini ili kao farmaceutski tehničari.

Oni koji završe program obuke imaju pravo prijaviti se za posao u CVS-u.

"CVS Health je usmjeren na razbijanje zapreka pri zapošljavanju s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom, a u postizanju toga nam pomažu ovakvi objekti", kaže David Casey, potpredsjednik odjela za strategiju radne snage i glavni časnik raznolikosti u tvrtki CVS Health.

CVS je ovog mjeseca otvorio jednu od ‟lažnih” trgovina u Institutu za obuku za karijere u Hot Springsu u Arkansasu, te još dvije, smještene u Fishersvilleu u Virginiji i Johnstownu u Pennsylvaniji.

Prva trgovina otvorena je u Virginiji 2016. godine, a tvrtka je rekla da je 41 osoba završila program obuke, a 11 od njih sada se nalazi na CVS-ovoj platnoj listi.

Očekuje se da će CVS do proljeća 2018. otvoriti ‟lažne” trgovine u Baltimoreu, Plainwellu u Michiganu, Smyrni u Tennesseeju, Warm Springsu u Georgiji i Thelmi u Kentuckyju.

Damir Fatušić

 

Povezane vijesti