Volonterski centar Zagreb: Tko su dobitnici Volonterskog Oskara za 2017. godinu

Cilj je nagraditi trud i rad volonteki i volontera koji nesebično ulažu svoje vrijeme, znanje, vještine i ljubav u rad s najpotrebitijima te čine ovaj svijet boljim mjestom

 

Volonterski centar Zagreb će 5. prosinca dodjeliti godišnju nagradu za volontera ili volonterku godine u Staroj Gradskoj vijećnici, Ulica Ćirila i Metoda 5, u 16 sati.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba. Cilj je nagraditi trud i rad volonteki i volontera koji nesebično ulažu svoje vrijeme, znanje, vještine i ljubav u rad s najpotrebitijima te čine ovaj svijet boljim mjestom.

Na dodjeli će biti uručene nagrade trima finalistima, Miji Rakarić, Franu Markulinu i Marini Mesek, koje je peteročlano Povjerenstvo izabralo kao troje najboljih volontera za 2017. godinu. Također će uručiti nagradu za životno djelo gospodinu Marijanu Miliću koji već 25 godina nesebično i volonterski vodi zbor Čarobna frula.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti