Dobra vijest: Predsjednica Grabar-Kitarović otvorila 'Choco bar' udruge osoba s invaliditetom Hedona

Hrvatska predsjednica tom je prigodom rekla da će ove godine čokoladice koje će dijeliti biti proizvedene u križevačkoj čokolateriji

 

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svečano je u četvrtak u križevačkome Razvojnom centru i tehnološkom parku otvorila 'Choco bar' društvenog poduzeća Hedona - Udruge osoba s invaliditetom koje proizvode čokolade, praline i kolače od čokolade, objavio je portal narod.hr.

U 'Choco bar' i prodajni kiosk uloženo je oko milijun i pol kuna. Grad Križevci je u novootvorenome tehnološkom parku dodijelio prostor, a uređenje je financirano novcima iz EU fondova. Hedona zapošljava osobe s invaliditetom i bavi se proizvodnjom čokolade.

Predsjednica Grabar-Kitarović tom je prigodom rekla da će ove godine čokoladice koje će dijeliti biti proizvedene u križevačkoj čokolateriji.

Hrvatska predsjednica razgovarala je i s poduzetnicima u Razvojnom centru i tehnološkom parku, koji je uglavnom izgrađen nepovratnim novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Poduzetnički centar izgrađen je na području negdašnje vojarne. Predsjednica je pohvalila rad Razvojnog centra i tehnološkog parka u kojemu posluje 27 poduzetnika.

Tijekom boravka u Križevcima hrvatska predsjednica posjetila je i Osnovnu školu Vladimira Nazora te Visoko gospodarsko učilište i Srednju gospodarsku školu, najstarije poljoprivredno učilište u ovom dijelu Europe, osnovano 1860. godine.

Izvor: narod.hr

Foto: Facebook profil Ljubice Lukačić

 

Povezane vijesti