Italija: Uhićen vođa napuljske mafije, i to u pidžami

Za Mancom (44), jednim od šefova Camorre, prije nekoliko tjedana je raspisana tjeralica "zbog međunarodnog krijumčarenja droge"

Talijanska financijska policija priopćila je u subotu da je uhitila važnog člana napuljske mafije za kojim je tragala zbog međunarodnog krijumčarenja droge, iznenadivši ga u njegovu skrovištu dok je bio u pidžami.
"Tijekom istrage o mafiji u Napulju policija je primila dojavu da se opasni bjegunac Adriano Manca najvjerojatnije skriva u jednom baru u Torre del Grecu", gradu na jugu Italije, izvijestila je policija.

Za Mancom (44), jednim od šefova Camorre, prije nekoliko tjedana je raspisana tjeralica "zbog međunarodnog krijumčarenja droge".

U raciji u tome baru policija je zatekla "muškarca u pidžami koji se skrivao u spremištu iza bara u kojemu je imao najsuvremeniji komfor", navodi policija.

Bjegunac je imao poljski krevet i televizor, odjeću i stvari za osobnu higijenu.

Nije se opirao uhićenju, ali je odlučno odbacio optužbe iznesene protiv njega.

Uhićen je i vlasnik bara pod sumnjom da je skrivao kriminalca u bijegu.

Camorra djeluje uglavnom u okolici Napulja, ali ima razgranatu međunarodnu mrežu koja joj donosi milijarde eura od preprodaje droge, krivotvorenja, odvoza otpada i graditeljstva.

Hina