HPO: Još jedna fantastična sportska godina iza naših paraolimpijaca

Hrvatski sportaši s invaliditetom su u sklopu programskih aktivnosti HPO-a nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih

 

Za kraj 2017.godine donosimo vam presjek ovogodišnjih uspjeha paraolimpijaca koji su osvojili ogroman broj medalja na brojnim sportskim natjecanjima diljem svijeta.

Hrvatski sportaši s invaliditetom su u sklopu programskih aktivnosti HPO-a nastupili na čak 82 međunarodna natjecanja na kojima su osvojili 355 medalja od kojih je čak 131 zlatnih, 125 srebrnih i 99 brončanih.

Naši sportaši su ove godine rušili rekord za rekordom te je tako Matija Sloup postavio novi svjetski rekord bacanjem diska, Zoran Talić je također postavio novi europski rekord u skoku u dalj, hrvatski kuglači i kuglačice sa 17. Europskog donijeli kući 13 medalja uz čak četiri europska rekorda te su naši stolnotenisači osvojili rekordan broj medalja na europskim prvenstvima.

Naše mlade snage su se iskazale na Europskim igrama mladih gdje su ovjenčani sa sveukupno 17 medalja što je u ukupnom poretku Hrvatsku svrstalo na 5. mjesto po broju osvojenih medalja.

Možemo biti ponosni i na 2 najveća natjecanja u povijesti organizacije HPO-a, Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u Poreču i Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku, koja su okupila vrhunske sportaše iz svih kutaka svijeta.

Izrazito smo oduševljeni i uspjesima Eve Goluže koja je postala prvom osvajačicom Europskog kupa u skijanju, Lucije Brešković koja je osvojila srebrnu medalju u Judu, plivačima Ante Rađom i Kristijanom Vincetićem koji su osvojili brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Mexico Cityju te našim atletičarima koji su se s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Londonu vratili s čak 5 medalja.

Presretni smo uspjesima koje su ostvarili naši sportaši, a još više se divimo medaljama koje su nam donijeli kući da nam budu na ponos. Nakon završetka ove sjajne 2017. godine očekujemo još više uspjeha u nadolazećoj godini u kojoj će svi sportaši dati najbolje od sebe, a posebice na najvažnijem sportskom događaju u 2018. godini – Zimskim paraolimpijskim igrama u PyeongChangu.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti