Žabac i Labud: Prvi hrvatski aparat za deterdžente u rinfuzi znači i posao za osobu s invaliditetom

U suradnji s Centrom za inkluzvne radne aktivnosti zaposlen je mladić s invaliditetom koji će raditi na deterdžentomatu, a pomagat će mu radni asistent


 

U prvom hrvatskom food outletu Žabac predstavljen deterdžentomat – aparat za deterdžente u rinfuzi, objavio je portal Profitiraj.hr.

Ovaj projekt i proizvod nastao je u suradnji s tvrtkom Labud te je kao prvi te vrste u Hrvatskoj izazvao veliko oduševljenje kupaca.

U suradnji s Centrom za inkluzvne radne aktivnosti zaposlena je jedna osobu s invaliditetom koja će raditi na deterdžentomatu četiri sata dnevno kojoj će pomagati radni asistent. Centar za inkluzivne radne aktivnosti je neprofitna organizacija koja svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim poteškoćama u društvo. Zaposleniku Filipu Bosaku ovo je prvi posao te je ovom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo što je dobio priliku za rad za koji će biti plaćen.

Mario Žamboki, suvlasnik prvog hrvatskog food outleta Žabac, naglasio je kako se ovakvim načinom kupnje deterdženata bez ambalaže pridonosi očuvanju okoliša. Poanta je u tome da kupci dođu s vlastitiom ambalažom u koju se natoči deterdžent iz rinfuze po vrlo povoljnim cijenama. Nudi se sredstvo za pranje posuđa, omekšivač za rublje, detrdžent za rublje, univerzalno sredstvo, sredstvo za sanitarije te sredstvo za čišćenje stakla.

Koncept food outleta je hvalevrijedna ideja koja omogućuje kupnju kvalitetnih proizvoda po vrlo niskim cijenama te se ova poslovna priča nastavlja širiti, objavio je Profitiraj.hr.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti