Nacionalna zaklada: Natječaj za dodjelu 400 studentskih stipendija, među njima i za studente s invaliditetom

Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se elektronički, kao i na propisanom posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije

 

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala je na temelju članka 8. stavka 1. Zakona o Nacionalnoj zakladi za potporu učeničkom i studentskom standardu (Narodne novine, broj 111/2007) i članka 4. Statuta Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu od 26. siječnja 2009. natječaj za dodjelu najmanje 400 studentskih stipendija, sukladno osiguranim sredstvima u Državnom proračunu, za akademsku godinu 2017./2018.

Stipendije Zaklade u 1. kategoriji dodjeljuju se studentima deficitarnih studijskih programa s posebnim naglaskom na deficitarne nastavničke studijske programe: računarstvo, strojarstvo, elektrotehnika, informatika (nastavnički), matematika (nastavnički), matematika, fizika (nastavnički), fizika, doktor medicine, farmacija, anglistika (nastavnički) i anglistika.

Stipendije Zaklade u 2. kategoriji dodjeljuju se studentima – osobama s invaliditetom, u 3. kategoriji studentima – pripadnicima romske nacionalne manjine, u 4. kategoriji studentima – aktivnim kategoriziranim sportašima, u 5. kategoriji studentima koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, u 6. kategoriji studentima muzičkih i umjetničkih studijskih programa u Hrvatskoj – nadarenim mladim umjetnicima, u 7. kategoriji studentima bez oba roditelja, a u 8. kategoriji studentima roditeljima.

Stipendije se dodjeljuju u skladu s Pravilnikom o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija od 21. prosinca 2017. godine.

Prijave za dodjelu stipendija Zaklade podnose se elektronički, kao i na propisanom posebnom obrascu za svaku kategoriju stipendije.

Elektronički obrazac, obrasci za sve kategorije stipendija, zajedno s napomenama za ispunjavanje istih, Pravilnik o uvjetima i postupku za dodjelu studentskih stipendija i Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu studentskih stipendija mogu se preuzeti na web stranici: www.nzzpuss.hr.

Rok za prijavu je 30. siječnja 2018. godine u podne.

Prijave se šalju poštom na adresu: Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (za studentske stipendije), Ilica 24/1, 10000 Zagreb, te elektroničkim putem koji je dostupan na stranicama Zaklade.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti