Grad Zagreb: Uskoro počinje s radom Odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti

"Ovo je peti odjel koji Grad Zagreb radi za oboljele od ove bolesti i drugih demencija i time dižemo standard oboljelih, pomažemo njima i njihovim obiteljima", rekao je gradonačelnik Bandić

 

U Domu za starije osobe Sveta Ana gradonačelnik Milan Bandić simbolično je obilježio početak radova na rekonstrukciji i prenamjeni dijela Doma u Odjel za oboljele od Alzheimerove bolesti.

"Za sedam mjeseci ovdje ćemo osigurati smještaj za 40-ak osoba oboljelih od Alzheimera. Ovo je peti odjel koji Grad Zagreb radi za oboljele od ove bolesti i drugih demencija i time dižemo standard oboljelih, pomažemo njima i njihovim obiteljima", rekao je gradonačelnik Bandić.

Kako se čulo, rekonstruirat će se i prenamijeniti dio 4. kata, odnosno tavanski prostor - zatvoriti lođa te izgraditi terasa na krovu jugoistočnog požarnog stubišta.

Zadovoljstvo započetim radovima izrazila je i ravnateljica Doma Luca Slišković, pozvavši na strpljenje za vrijeme trajanja radova korisnike i njihove obitelji.

"Oboljeli od Alzheimera zahtijevaju 24-satni stručni nadzor koji im obitelji ne mogu pružiti i zato su ovi odjeli neophodni", istaknula je ravnateljica Slišković.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti