Dubrovnik: Preko lažnog profila 60-godišnjak prijetio književniku i novinaru Miljenku Jergoviću

Osumnjičenom za kazneno djelo prijetnje, i to po težoj kvalifikaciji prijetnje "prema novinaru u vezi s njegovim poslom", može se propisati zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina

 

Dubrovačka policija potvrdila je da je zbog prijetnje novinaru putem lažnog profila na društvenoj mreži osumnjičila 60-godišnjaka s juga Hrvatske, za kojega se neslužbeno doznaje da je prijetio novinaru i književniku Miljenku Jergoviću.

Policija je izvijestila da je dovršenim kriminalističkim istraživanjem službenika Policijske postaje Gruda 60-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo prijetnje i to po težoj kvalifikaciji koja za prijetnje "prema novinaru u vezi s njegovim poslom" propisuje zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina.

"Sumnjiči se da je početkom siječnja ove godine, putem lažnog profila na društvenoj mreži, uputio prijetnju na službeni i javni profil 52-godišnjeg novinara. Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku", izvijestila je policija.

Hina

 

Povezane vijesti