Pula: U vrtiću 'Mali svijet' otvorena senzorna soba za djecu s teškoćama u razvoju

Grad Pula prati i financijski podupire rad dječjeg vrtića, pa je tako, među ostalim, osigurao educiranu i kvalificiranu osobu za provođenje senzornih tretmana

 

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu u utorak je u dječjem vrtiću Mali svijet, područnom odjelu Izvor, otvorena senzorna soba koja je opremljena doniranim sredstvima u sklopu humanitarne akcije "Pokreni se za Mali svijet".

Tom je prigodom zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci istaknula kako je riječ o prvoj senzornoj sobi u pulskim vrtićima koju će koristiti polaznici redovnog programa.

"Grad Pula prati i financijski podupire rad dječjeg vrtića pa je tako među ostalim i osigurao educiranu i kvalificiranu osobu za provođenje senzornih tretmana. Pored toga, ulaže se i u sustavnu edukaciju odgojiteljica i stručnih suradnica iz tog područja pa se vrtićki rad temelji na najnovijim spoznajama i vještinama vezanima uz rad s djecom s teškoćama", kazala je Puh Belci.

U sklopu humanitarne akcije za opremanje senzorne sobe prikupljeno je 55.721 kuna, a zahvalu svima koji su sudjelovali uputila je ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet Sanja Subotić dodavši kako vrtić broji 14-ero djece s posebnim potrebama, a sobu će koristiti sva djeca iz vrtića.

Hina

 

Povezane vijesti