EU frekvencija: Novi projekt Radija 92 fm za mlade osobe s invaliditetom

Poseban je cilj uključiti mlade osobe s invaliditetom kako bi ih se informiralo te savjetovalo o pravima osoba s invaliditetom u Europskoj uniji te načinu kako kao aktivni europski građani mogu sudjelovati i u medijskom prostoru Radija 92

 

U Slavonskom je Brodu održana uvodna konferencija projekta 'EU frekvencija' koji financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Cilj projekta je informiranjem i savjetovanjem putem radionica, radijskih emisija i organizacijom EU kviza na pristupačan i zanimljiv način informirati mlade o Europskoj uniji i mogućnostima koje im ona pruža. Trajanje provedbe projekta je pet mjeseci, a provode ga Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije i Radio92FM.

Poseban je cilj uključiti mlade osobe s invaliditetom kako bi ih se informiralo te savjetovalo o pravima osoba s invaliditetom u Europskoj uniji te načinu kako kao aktivni europski građani mogu sudjelovati i u medijskom prostoru Radija 92 koji je i osnovan s tim ciljem.

Značajan broj mladih ljudi smatra da je Europska unija i sve vezano uz nju nešto što nema veze s njima jer nikako ne utječe na njih. Mada sve više obrazovnih ustanova povlači novce iz europskih fondova i provodi razne projekte dosta učenika i dalje smatra da su projekti namijenjeni za nekoga drugog i da oni ne mogu imati koristi od sudjelovanja.

In Portal