Dobra vijest: Udruzi tjelesnih invalida Zadra uskoro stiže novi kombi

"Trajna politika naše gradske uprave je izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i otklanjanje rizika od socijalne nejednakosti", kazao je zadarski gradonačelnik Branko Dukić

 

U Jedriličarskom klubu Uskok održana je Skupština Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar. Skupštini su nazočili gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i pročelnik Upravnog odbora za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Pešut.

Na Skupštini je posebno naglašena izrazito dobra suradnja s Gradom Zadrom i resornim odjelom, a gradonačelnik Dukić podsjetio je na projekte i aktivnosti koje na ovom području provodi Grad Zadar.

"Trajna politika naše gradske uprave je izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom i otklanjanje rizika od socijalne nejednakosti. To je moguće jedino uz kontinuiranu komunikaciju i suradnju jer sve mjere u cilju zaštite osoba s invaliditetom koje mi provodimo moraju biti u skladu s vašim potrebama i interesima", kazao je gradonačelnik Dukić istaknuvši kao gradska uprava već godinama uspješno provodi projekt uklanjanja prepreka na javnim površinama ugradnjom rampi za osobe s invaliditetom, održava rampe na kupalištima, omogućuje besplatni prijevoz posebno prilagođenim kombijem, a ove godine u planu je i nabavka novoga.

"Postojeće kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom maksimalno je iskorišteno proteklih godina i omogućilo je svojim korisnicima prijevoz do škole, liječnika, plaže i znatno olakšalo život našim sugrađanima s invaliditetom. No, došlo je vrijeme za nabavku novog i uskoro stiže", kazao je gradonačelnik Dukić i nastavio:

"U sustav javnog prijevoza uveli smo niskopodne autobuse s ugrađenim rampama, povećava se i broj parkirališnih mjesta za potrebe osoba s invaliditetom, redovito se sufinancira nabava tehničkih pomagala, a posebno želim istaknuti i naš program uvođenja i financiranja rada pomoćnika u nastavi", zaključio je gradonačelnik Dukić.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti