Zagreb: Prijatelji životinja vas pozivaju na sedmi VegeSajam

Na VegeSajmu predstavit će se ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači ekoloških proizvoda

 

Prijatelji životinja pozivaju vas na 7. VegeSajam u ponedjeljak 21. svibnja 2018. od 8 do 19 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Hamburgeri, kebap, ćevapi, nekoliko vrsta sireva, falafel, nepalski „džepići” punjeni povrćem, egzotične baklavice, svježi tofu i sejtan, pite, kolači, hrana za pse i mačke... najavljuju VegeSajam s isključivo veganskom ponudom. Ako nakon ove rečenice osjećate iznenadnu glad, pozivamo vas da posjetite 7. VegeSajam, koji će ponovno privući mnoge jer ga ne žele propustiti. Organizatori VegeSajma nastojat će građanima približiti ideje održivog življenja, ekologije, zdravog načina prehrane i nenasilja na najpristupačniji i najukusniji način – ponudom ukusne veganske klope za zašareniti hladnjak, napuniti smočnicu ili pojesti nešto s nogu.

Na VegeSajmu predstavit će se etički i ekološki osviješteni proizvođači i dobavljači biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, kao i mali proizvođači poljoprivrednih i ekoloških proizvoda. Nudit će se gotovi topli ili hladni obroci i osvježenja, te razni prehrambeni proizvodi biljnog podrijetla, a u ponudi će se naći i namirnice za sirovojedce i one koje izbjegavaju gluten. Oni željni egzotičnih namirnica moći će kušati jela dalekog Nepala i Bliskog istoka.

Tijana Popivoda iz udruge Prijatelji životinja, poziva posjetitelje: "7. VegeSajmom želimo građanima ponuditi široku ponudu veganskih namirnica i jela, te im pokazati da danas uistinu nije teško biti vegan. Pokraj tolikog izobilja biljnih jela te vještih proizvođača i kuhara koji mirisom, okusom i teksturom namirnica čine čuda, od veganskog načina života mogu dijeliti samo izgovori. Pozivamo sve da na VegeSajmu kušaju svoje najdraže jelo, poput burgera od konoplje ili veganskog hotdoga."

VegeSajam ujedno je najava velikog ZeGeVege festivala koji će se održati u rujnu. Glavni sponzor 7. VegeSajma su trgovine bio&bio, a festival sponzorira i Tvornica zdrave hrane.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti