Marta Galewska-Kustra: Logopedska slikovnica "Vježbamo izgovor s muhom Fefe"

"Igranje s muhom Fefe vrlo je jednostavno. Dovoljno je zajedno čitati njezine zgode i provjeriti koji je zadatak postavila djetetu na određenoj stranici", kaže autorica Marta Galewska-Kustra

 

"Vježbamo izgovor s muhom Fefe" je logopedska slikovnica koja u veseloj igri potiče razvoj dječjeg govora, te pruža neprocjenjivu pomoć djeci s poremećajima artikulacije. 

Više o slikovnici kaže autorica dr. sc. Marta Galewska-Kustra, prof. logoped: "Omogućuje vam da u igri s djetetom radite na poboljšanju njegove artikulacije, tj. izgovora glasova. Svaki glas izgovaramo, pored ostalog, zahvaljujući odgovarajućim pokretima govornih organa. Njihova spremnost temelj je pravilnog izgovora, a neuvježbanost je čest razlog teškoća u izgovoru. Kad u moj logopedski kabinet dolaze djeca kojoj treba pomoći u izgovoru pojedinih glasova, tom radu često prethode opće vježbe za artikulacijski aparat, odnosno artikulacijska gimnastika. Te vježbe znaju biti zamorne, tim više što njihova uspješnost ovisi o učestalosti ponavljanja. Upravo tu nam muha Fefe stiže u pomoć! Čitanje slikovnice o njezinim zgodama zabavlja, te istovremeno ispunjava cilj vježbanja spretnosti djetetovih usana i jezika."

"Igranje s muhom Fefe vrlo je jednostavno. Dovoljno je zajedno čitati njezine zgode i provjeriti koji je zadatak postavila djetetu na određenoj stranici. Zadatci, tj. vježbe za dijete nalaze se u crnim oblačićima. Djetetu je potrebno pročitati vježbu i zajedno ju izvesti. Uz zadatke za djecu naći ćete i bilješke za roditelje označene isprekidanom crtom. Bilješka za roditelje definira cilj vježbe, te savjetuje kako pomoći djetetu da ju pravilno izvede. Želim vam izvrsnu zabavu s muhom Fefe", kaže autorica.

Dr. sc. Marta Galewska-Kustra, prof. logoped, voditeljica je logopedskog kabineta u Łódźu i docentica na Akademiji specijalne pedagogije u Varšavi, u Poljskoj. Autorica je brojnih stručnih knjiga i knjiga za djecu, među kojima se ističu slikovnice o Pinu i o muhi Fefe.

Božica Ravlić