Žabac: Prvi hrvatski food outlet dobio pivomat, a jedna osoba s invaliditetom posao

U suradnji s Centrom za inkluzvne radne aktivnosti zaposlena je jedna osoba s invaliditetom koja će raditi na pivomatu četiri sata dnevno, a kojoj će pomagati radni asistent

 

Ovaj projekt i proizvod nastao je u suradnji s pivovarom Daruvar, te kao prvi takav u Hrvatskoj izazvao veliko oduševljenje kupaca. U suradnji s Centrom za inkluzvne radne aktivnosti zaposlena je jedna osoba s invaliditetom koja će raditi na pivomatu po četiri sata dnevno, a kojoj će pomagati radni asistent. Centar za inkluzivne radne aktivnosti je neprofitna organizacija koja svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvo.

Mario Žamboki, suvlasnik prvog hrvatskog food outleta Žabac, naglasio je kako je ova inovacija već dobro prihvaćena kod kupaca jer su pokazali interes odmah prilikom otvorenja aparata.

"Pivo je vrhunske kvalitete, bez konzervansa te se prilikom točenja u boce ne pjeni čime se zadržava kvaliteta proizvoda. Jednom kupljena ambalaža može se ponovno koristiti pa se tako dodatno štedi novac, a i pomaže u očuvanju okoliša. Trenutno se radi na pregovorima s nekoliko domaćih craft pivovara tako da će i to biti uskoro u ponudi", rekao je Mario Žamboki.

Koncept food outleta je hvalevrijedna ideja koja omogućuje kupnju kvalitetnih proizvoda po vrlo niskim outlet cijenama te se ova poslovna priča nastavlja širiti.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti