Krećem se u kolicima, imam problem s viškom kilograma, a usto se bojim i da ću oboljeti od Alzheimera

PITANJE: C. Z. (26) Možda je moje pitanje čudno kada vidite moje godine, ali mene ozbiljno zabrinjava vlastito stanje. Jako često mi nedostaje riječ u razgovoru, ne mogu se sjetiti izraza koji trebam, zaboravljam dogovore. 

 

Posebno me to plaši jer u obitelji imamo oboljelih od Alzheimerove bolesti. Dajte mi savjet kako probuditi mozak i natjerati ga na razmišljanje? Većinu vremena provodim gledajući televiziju i grickajući sve što nađem u kući, pa imam problem i s kilogramima. Napominjem i da se krećem u invalidskim kolicima. Postoji li neki prirodni lijek koji mogu sam napraviti, a pomaže pamćenju? Preko interneta sam pokušao s nekim kapsulama, bile su skupe i nedjelotvorne. Nadam se boljem savjetu od vas.

ODGOVOR: Čitanje je jedan od najboljih načina za pokretanje mozga na aktivnost. Kada pročitamo neku riječ, automatski je povezujemo s našim sjećanjem, a tako smanjujemo mogućnost od Alzheimerove bolesti. Najjednostavniji način vježbanja mozga je igranje igrica kao što su Puzzle, razne video igrice, rješavanje križaljki, memorijske karte gdje morate skupljati identične parove. Svaka tjelovježba poboljšava cirkulaciju krvi u tijelu i mozgu. Samim tim poboljšava i vaše pamćenje.
Sve navedene igre će vas navesti na pokretanje uma i razmišljanje, bez obzira na godine. Znanstvenici tvrde da svakodnevno poboljšavanje pamćenja i visok koeficijent inteligencije mogu spriječiti nastanak psihičkih poremećaja poput depresije i šizofrenije. Stalna mentalna aktivnost pomaže u borbi protiv demencije i drugih degenerativnih bolesti, jer stimulira mlade ćelije u mozgu i pomaže razvoju novih umanjujući tako rizik od Alzheimerove ili Parkinsonove bolesti. Stvarajući nove sinapse pomaže se podacima koji se već nalaze u memoriji da tu duže opstanu i postanu trajni. Stoga su nove informacije najbolje vježbe za mozak.
NaturalHealingMagazine navodi jedan od najmoćnijih prirodnih lijekova koji popravlja pamćenje za čak 80 posto, a pritom topi masne naslage koje vas muče. Glavni sastojak je hren koji je bogat vitaminom C, kalijem, vitaminima B1, B2 i B6, kao i željezom, magnezijem i fosforom Hren ubrzava metabolizam, otklanja umor i potiče razvoj dobrih bakterija u želucu. Za smjesu koju ispasirajte u blenderu potrebno je 125 grama hrena, sok 4 limuna, 3 žlice meda, 2 žlice cimeta i komadić đumbira (oko dva centimetra). Smjesu stavite u staklenu posudu i dva puta dnevno uzimajte po jednu žlicu prije obroka. Nakon tri tjedna konzumacije trebali bi vidjeti i osjetiti očekivane promijene. Istraživanja su pokazala da prirodnim putem možete poboljšati pamćenje i redovnom konzumacijom jedne do dvije žlice sirovog meda. Uz brojne druge benefite med će vam pomoći nam umiriti živce i otpušta anksioznost.
In Portal