Mi to možemo: Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije otvorila ljetni sportski kamp

"Cilj projekta je kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom tijekom ljetnih mjeseci, socijalno uključivanje u zajednicu, razvoj međugeneracijske solidarnosti s mladima urednog zdravstvenog razvoja, uključivanje volontera i osoba s invaliditetom u aktivnosti", ističu iz Udruge


Drugo ljeto za redom Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije tijekom srpnja i kolovoza ove godine za svoje mlade članove organizira Ljetni sportski kamp. Prvo okupljanje je bilo 4. srpnja, a Kamp će biti nastavljen tijekom sljedeća dva mjeseca svakoga ponedjeljka, srijede i petka od 18 do 20 sati. Osim sportsko-rekreativnih aktivnosti na petrinjskom Pigiku polaznici kampa će ići i na izlete (na kupanje u Topusko, u Zagreb u kuglanu te u Capriccia centar u Nebojan).
Volonteri prvoga dana sportskog kampa bili su trener i sportašice Ženskog košarkaškog kluba Lovrekice – Ivan Boras, Emanuela Šimić, Ema Ćubić te Boško Dimić.
Iz Udruge pozivaju i ostale mlade sportaše petrinjskih klubova da dođu na sportska druženja s djecom, članovima Udruge. 
"Smisao Ljetnog sportskog kampa je animacija i uključivanje što većeg broja djece i mladih s invaliditetom u različite sportsko-rekreativne aktivnosti radi bolje rehabilitacije i poboljšanja kvalitete života. Želimo im pružiti priliku da rastu i razvijaju se kroz igru, sport i kreativno-razvojne programe koji će im omogućiti da se izraze kao cjelovite osobe, da se igraju, razvijaju i uživaju bezbrižno djetinjstvo“, poručuju iz Udruge
Ovim projektom žele skrenuti pažnju u našoj zajednici da bavljenje sportom ne smije biti povlastica, već pravo dostupno svima.
 "Cilj projekta je kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece s teškoćama u razvoju i invaliditetom tijekom ljetnih mjeseci, socijalno uključivanje u zajednicu, razvoj međugeneracijske solidarnosti s mladima urednog zdravstvenog razvoja, uključivanje volontera i osoba s invaliditetom u aktivnosti", ističu iz Udruge te pozivaju sve da im se tijekom srpnja i kolovoza priključe na Športsko-rekreacijskom centru Pigik.
Ovogodišnji sponzor i donator Udruge je Maraschino Petrus bar iz Petrinje koji je ustupio terene Športsko-rekreacijskog centra Pigik u Petrinji. Projekt je financiran s 15 tisuća kuna kroz natječaj Grada Petrinje.
Anita Blažinović