Karlovac: Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije traži voditelja volontera

Vizija Udruge je sustav izjednačenih mogućnosti osoba s invaliditetom, prihvaćena njihova različitost i ispoštovana njihova ljudska prava

 

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije objavila je natječaj za radno mjesto voditelja volontera u Karlovcu, na određeno vrijeme radi povećanog opsega posla.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme u dvije smjene, bez mogućnosti smještaja, dok je naknada za prijevoz djelomična.   

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju rad na jednom mjestu.

Kao razina obrazovanja posloprimca traži se srednja škola od četiri godine (SSS), viša ili prvostupanjska, a radno iskustvo nije važno. Potrebno je imati završen vozački ispit B kategorije, kao i poznavanje osnova informatike - osnove korištenja računala u Windows okruženju.

Opis poslova obuhvaća: koordiniranje volontera na određene aktivnosti i manifestacije Udruge te rad na terenu; podjela orijentacijskog info paketa (Etički kodeks. Informacije o organizaciji. Prava i odgovornosti volontera i slično); evidentiranje Prijavnica i životopisa (područie interesa); izrada opisa poslova volonteri - evidencija volonterskog rada (volonterske knjižice); evidencija bilješki sa sastanaka, fotografija i sl.

U obzir dolaze osobe iz neke od navedenih sljedećih ciljanih skupina: osobe s invaliditetom - hrvatski branitelji - stariji od 50 godina - korisnici zajamčene minimalne naknade - osobe romske nacionalne manjine - roditelji sa četiri i više malodobne djece - roditelji udovci ili roditelji bez upisanog drugog roditelja - ostale posebne skupine i teže zapošljive osobe.

Zapošljavanje je uz mjeru aktivne politike zapošljavanja - javni rad.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 24. srpnja.

Kod prijave potrebno je priložiti životopis i zamolbu za zapošljavanje/motivacijsko pismo.

Zainteresirani mogu pismene zamolbe poslati na email adresu poslodavca: udruga@uosikazu.hr.

Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije sa sjedištem u Karlovcu, Banjavčićeva 20, okuplja osobe s različitim dijagnozama, kao što su dječja i cerebralna paraliza, mišićna distrofija i srodna neuro-mišićna oboljenja, te tjelesnim invaliditetom poput tetraplegije i paraplegije, amputacije i sl., s područja cijele Karlovačke županije, svih starosnih dobi i spola. Nevladina je humanitarna, neprofitna organizacija koja djeluje na osnovi socijalnog i humanitarnog djelovanja grada Karlovca i Karlovačke županije. Vizija Udruge je sustav izjednačenih mogućnosti osoba s invaliditetom, prihvaćena njihova različitost i ispoštovana njihova ljudska prava, dok je misija iste zagovaranje modela za ravnopravno i aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u sveukupnom razvoju zajednice te razvijanje društvene svijesti o pravima, potrebama i potencijalima osoba s invaliditetom.

Klaudija Klanjčić