Humanitarni program Valamar Riviere: Tisuću dana na Jadranu i za mališane koji nisu znali da je more slano

U protekle četiri godine trajanja projekta u Valamarovim objektima je ljetovalo više od 1500 djece i voditelja iz cijele Hrvatske, a samo u 2017. donirano je više od tisuću noćenja za više od 300 djece i voditelja


U tijeku je peta sezona humanitarnog programa Valamar Riviere "Tisuću dana na Jadranskom moru" kojim se doniraju noćenja u okviru potpore projektima usmjerenima na rad s djecom. U protekle četiri godine trajanja projekta u Valamarovim objektima je ljetovalo više od 1500 djece i voditelja iz cijele Hrvatske, a samo u 2017. godini je donirano više od tisuću noćenja za više od 300 djece i voditelja. Velikoj većini djece bio je to prvi susret s morem i prvo ljetovanje koje će zasigurno još dugo pamtiti, o čemu svjedoče vrlo emotivna pisma i poruke brojnih udruga uključenih u program koje pristižu u Valamar po povratku kući, javlja Istarski.hr.
"Mali zmajići se zahvaljuju Valamaru na još jednom nezaboravnom ljetovanju u predivnom Lanterna Premium Camping Resortu. Bili smo paženi i maženi, super se zabavili na bazenima i toboganima, plesali u dječjem disku, družili se i uživali.  Čak se i naš dlakavi četveronožni volonter osjećao kao kod kuće i zajedno s nama prvi puta proplivao na 'pasjoj' plaži. Najveći šok je bio kad su djeca iznenađeno zaključila da je more slano!  Hvala Valamaru i svim zaposlenicima kampa koji su nas tako lijepo primili a posebne pozdrave šaljemo animatorici Sandri iz Maro kluba, koja je osvojila mala zmajska srca", poručuje Martina Leopold, voditeljica Društva za poboljšanje kvalitete života siromašne i nezbrinute djece Mali zmaj iz Zagreba.
Porečka Pinia Sunny Residence by Valamar ugostila je mališane i voditelje iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije, a predsjednica udruge Klaudia Dokozić je napisala:  "Još jedno ljetovanje je iza nas... Bilo je prekrasno kao i svake godine do sad. Ali naša su ljetovanja puno više od uživanja i zabave...ona su veliki korak u samostalnosti naših Smajlića! Na ljetovanjima postajemo socijaliziraniji jer jačamo naša prijateljstva, postajemo snalažljiviji i hrabriji jer nailazimo na neke nove probleme (i rješavamo ih), postajemo odrasliji jer prolazimo kroz još jedno novo iskustvo... I zato hvala roditeljima na hrabrosti i povjerenju u svoju djecu i u nas kojima ih prepuštaju, hvala donatorima, a najviše hvala svim onim dobrim dušama koje se uvijek skrivaju negdje iza, pored, uz sva naša ljetovanja i od njih učine nezaboravna iskustva."
Osiguravanjem besplatnog boravka na moru u jednom od svojih hotela, ljetovališta ili kampova, Valamar Riviera pomaže djeci bez odgovarajuće obiteljske skrbi, iz obitelji slabijeg imovinskog stanja, djeci s određenim zdravstvenim poteškoćama kojima bi boravak na moru koristio u smislu liječenja ili oporavka te djeci s posebnim potrebama. Ovo je jedan od najdugovječnijih kontinuiranih donatorskih programa čiju su vrijednost prošle godine prepoznali i građani Hrvatske i Valamar nagradili s Ponosom Hrvatske – prestižnom nagradom za humanitarna djela.
Anita Blažinović