Zagreb: Gradonačelnik Bandić ispratio osobe s invaliditetom na besplatno ljetovanje u Novi Vinodolski

"U Novom Vinodolskom ukupno će  ljetovati 400 korisnika u četiri skupine. Sretni smo što Grad Zagreb i ove godine može osigurati sredstva za ova besplatna ljetovanja", istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ispratio je u ponedjeljak s parkirališta Gradske uprave  98 osoba s invaliditetom na besplatni rekreativno-terapeutski program ljetovanja u Dom Crvenog Križa u Novom Vinodolskom.
Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić naglasila je kako će u Novom Vinodolskom ukupno ljetovati 400 korisnika u četiri skupine. 
"Sretni smo što Grad Zagreb i ove godine može osigurati sredstva za ova besplatna ljetovanja", istaknula je pročelnica Galić.
Nakon toga je gradonačelnik ispratio i treću skupinu djece hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata osnovnoškolskog uzrasta iz obitelji slabijeg socijalno-ekonomskog statusa u hostel Stoimena u Crikvenicu.
 "Danas je otputovalo 65-ero djece na ljetovanje u sklopu kojega imaju edukativne i sportske sadržaje, a ovo je 17. godina da Grad Zagreb organizira ljetovanje tijekom školskih praznika", rekla je pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih.
Anita Blažinović