HZZO: Odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije u slučaju bolesti cirkulacijskog sustava

Koje su bolesti uvrštene u Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući?

 

Dijagnoze za koje se odobrava bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom definirane su Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja za bolničko liječenje medicinskom rehabilitacijom i fizikalnom terapijom u kući, u okviru kojeg je i objavljen i Popis bolesti, bolesnih stanja i posljedica ozljeda za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije, istaknuto je iz Direkcije Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Službe za odnose s javnošću.

Također je dostavljen popis bolesti, bolesnih stanja i posljedica ozljeda za odobravanje bolničke medicinske rehabilitacije.

Kao što smo već najavili u prvom dijelu, u nastavcima objavljujemo tekstove vezano za:

- bolesti živčanog sustava;

- bolesti mišićno-koštanog sustava i vezivnog tkiva

- ozljede – prijelomi

- bolesti cirkulacijskog sustava

- bolesti dišnog sustava.

Nakon objave prvog, drugog i trećeg dijela, ovaj puta donosimo četvrti dio s popisom bolničke medicinske rehabilitacije u odnosu na bolesti cirkulacijskog sustava:

a) specijalnost doktora koji predlaže – internist, kardiolog:

Akutni infarkt miokarda, I21 – medicinska dokumentacija: otpusno pismo, povijest bolesti, EKG, ergometrija; uvjeti odobravanja: početna kod premještaja poslije isteka akutne faze.

b) specijalnost doktora koji predlaže: kardiovaskularni kirurg, internist, kardiolog:

Stanja nakon operativnih zahvata (By-pass, ugradnje umjetnih valvula, PTCA…), Z95 – medicinska dokumentacija: otpusno pismo, povijest bolesti, EKG, ergometrija; uvjeti odobravanja: početna kod premještaja poslije isteka akutne faze.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti