Dobre vijesti iz ZET-a: Predstavljeni novi poluniskopodni gradski autobusi

"Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet", izjavio je gradonačelnik Bandić

 

U nazočnosti gradonačelnika Milana Bandića, u petak je ZET, u krugu svog autobusnog pogona u Podsusedu, predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa marke Iveco Crossway LE City.

"Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet“, rekao je gradonačelnik te dodao da je sretan što se obnavlja vozni park. „Uz ovih 30 autobusa nabavljen je i jedan turistički autobus za potrebe Grada Zagreba, a predstavit ćemo ga za 10-ak dana, odnosno kada će voziti svoju prvu turističku rutu", kazao je gradonačelnik Bandić

"Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni video nadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom", istaknula je voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Romčević Žgela.

"S obzirom na kapacitet putnika, autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima grada Zagreba. Nabavljeni su putem lizinga, a ukupna vrijednost iznosi 45 milijuna kuna", kazala je voditeljica podružnice ZET-a te dodala da je u pripremi i nabava novih 40 autobusa, čiju isporuku očekuju do ljeta 2019.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti