Europa Donna: Poziv na humanitarnu utrku Pink Run na Bundeku

Utrka će biti dio cjelodnevnog programa – druženja za cijelu obitelj, s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravog načina života

 

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, 22. rujna 2018. s početkom u 12 sati na Bundeku održat će se humanitarna utrka Pink Run. Utrka će biti dio cjelodnevnog programa – druženja za cijelu obitelj, s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravog načina života. Zdrava prehrana, tjelesna aktivnost i redoviti liječnički pregledi važni su za očuvanje zdravlja i rano otkrivanje bolesti koje spašava živote. Na Bundeku će se održati dvije utrke: jedna na 5.000 metara, a druga na 10.000 metara. U vremenu prije dviju utrka održat će se gastro-edukativno-zabavni program koji će završiti koncertom. Humanitarna utrka Pink Run ujedno je i najava "ružičastog mjeseca" – listopada, koji je svugdje u svijetu posvećen borbi protiv raka dojke.

Europa Donna Zagreb Pink Run je utrka duljine 10.000 metara. Utrka se sastoji od 2 kruga duljine 5.000 metara. Sudionici će moći odabrati između dvije utrke – 5.000 metara i 10.000 metara. Ako se sudionik/ica nakon prvog kruga odluči isključiti iz utrke na 10.000 metara, moći će to napraviti skretanjem u ciljni ljevak i završit će utrku na 5.000 metara, dok ostali sudionici na 10.000 metara nastavljaju trčati još jedan krug.

Kontrolne točke nalaze se u prostoru starta i cilja te na sredini kruga.

Start utrke je u subotu u 19:00h, 22. rujna 2018. godine u Zagrebu u Parku Bundek kod ljetne pozornice na vodi. Pravo sudjelovanja imaju zdrave osobe i na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka. Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Prijavu na utrku i obradu podataka vršit će tvrtka Digital race tracking d.o.o. putem web stranice utrka.com. Okrjepa je osigurana u području starta/cilja te za vrijeme utrke.

Prijave i uplate moguće su zaključno s 15. 09. 2018. u 23:59h.

Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije.

Božica Ravlić