Veliko srce za veliki osmijeh: Humanitarna akcija namijenjena Udruzi za terapijsko jahanje Osmijeh

Dječji osmijesi govore koliko im znači rehabilitacija terapijskim jahanjem, a njihovim su reakcijama oduševljeni i roditelji


Humanitarna akcija 'Veliko srce za veliki osmijeh', u organizaciji Udruge volontera Podravke PULS predstavljena je na konferenciji za medije koja je održana u utorak, 18. rujna, a njezin cilj je pomoći djeci i odraslima s teškoćama u razvoju, odnosno Udruzi za terapijsko jahanje Osmijeh.
Akciju je podržala i Koprivničko-križevačka županija, a kao što je zamjenik župana Ratimir Ljubić istaknuo na konferenciji, važno je prepoznati potrebe lokalne zajednice, a posebno potrebe ranjivih skupina koje trebaju našu pomoć. Županija Udruzi pomaže i kroz redovno sufinanciranje njihovih programa, no, obzirom na velik interes za ovakav način rehabilitacije i liste čekanja, Udruga planira kupiti još jednog terapijskog konja, za što su potrebna veća sredstva. Predsjednica Udruge Osmijeh Valentina Kavur kazala je kako je u program zasad uključeno 20 djece i odraslih, još 15-ak ih je na listi čekanja, a kobila Camila, koja je kupljena u suradnji s Udrugom PULS 2016. godine u akciji 'Od Srca za Osmijeh' ne može sve sama. Dječji osmijesi govore koliko im znači ova rehabilitacija, a njihovim su reakcijama oduševljeni i roditelji. Značajna sredstva potrebno je izdvojiti i za podmirivanje troškova terapijskog konja, a kreću se oko 20 tisuća kuna godišnje.
Kao što je istaknuto na konferenciji, akcija 'Veliko srce za veliki osmijeh' održat će se u subotu, 22. rujna, u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a njezin je cilj podržati provedbu programa terapijskog jahanja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Okupljanje počinje već od 9 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici, gdje se kroz dvije rute, preko Peteranca i Đelekovca, kreće na Šodericu. Navedenim će se rutama iscrtati veliko srce, a dobrodošli su trkači, biciklisti, motoristi i jahači, kao i sve ostale osobe koje na bilo koji način žele podržati ovu akciju. Na zajedničkom cilju, uz druženje i glazbu, za sve je sudionike osiguran ručak, a tamo će im se pridružiti i štićenici udruga osoba s invaliditetom te osobe s intelektualnim teškoćama koje će simbolično odvoziti nekoliko zadnjih metara. Ovaj plemeniti cilj podržala je i Policijska uprava koprivničko-križevačka, koja će brinuti o sigurnosti sudionika.
Organizatori  pozivaju sve zainteresirane da se priključe akciji dolaskom na Zrinski trg u subotu i plaćanjem kotizacije u iznosu od dvadeset kuna ili uplatom na žiro račun Udruge Osmijeh.
Uplata na račun Udruge: HR4923860021552003850.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti