POLIKLINIKA SUVAG: Otvorena logopedska ambulanta u Zaprešiću

Riječ je o logopedskoj usluzi za oko 300 djece koja nisu uključena ni u jedan oblik logopedske terapije, za 100-tinjak djece koja su uključena, ali u nedovoljnoj mjeri te za 30-ak odraslih osoba

 

- Nema veće sreće u životu nego pomoći onima koji su u potrebi - rekao je ovog utorka u Zaprešiću zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvorenja logopedske ambulante Poliklinike SUVAG.

- Drago mi je da naša vodeća ustanova za pomoć kod govornih poremećaja odsada može pomagati i u Zaprešiću - dodao je gradonačelnik na otvorenju te još jedanput napomenuo da je i ova ambulanta dokaz da administrativne granice nisu barijera za dobru suradnju dvaju gradova.

Prisutne su pozdravili i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak te gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk, koji je naglasio veliku potrebu za logopedijom u Zaprešiću i okolnim mjestima koja mu gravitiraju, što zajedno uključuje oko 60 tisuća stanovnika.

- Zahvaljujem poliklinici SUVAG i Gradu Zagrebu što su prepoznali da trebamo uslugu koju osobe 21. stoljeća zaslužuju - rekao je Turk. 

Ravnateljica Poliklinike SUVAG doc. dr. sc. Katarina Pavičić Dokoza je objasnila da je otvorenje ove ambulante veliki iskorak i nastavak koncepta "Zdravlje za sve".

- Svjedoci smo povećanja broja djeca s govorno-jezičnim poremećajima, ali u isto vrijeme raste i broj govorno-jezične patologije u odrasloj populaciji. Veseli nas što smo ovdje, baš kako me veselila  podrška Grada Zagreba, Grada Zaprešića, Ministarstva zdravstva ovomu projektu. Ta sinergija i sloga su razlog zašto se nije ostalo samo na riječima i što se pretočila u djelo koje danas gledamo  - kazala je Pavičić Dokoza.

Grad Zaprešić je osigurao prostor i dva elektroakustička aparata za individualnu korekciju govornih poremećaja, a Poliklinika SUVAG dva logopeda. Riječ je o logopedskoj usluzi za oko 300 djece koja nisu uključena ni u jedan oblik logopedske terapije, za 100-tinjak djece koja su uključena, ali u nedovoljnoj mjeri te za 30-ak odraslih osoba.

Svečanost u Zdravstvenome centru Zaprešić - sjever je uveličao nastup mališana iz Dječjeg vrtića Vrtuljak.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti