PULA Simpozij distrofičara Istre pod nazivom 'Osnovne ljudske potrebe'

"Provedbom simpozija ispunjen je u potpunosti osnovni cilj Društva, a to je potpora integraciji, socijalizaciji te poboljšanju uvjeta života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji", navode organizatori


U Domu sportova Mate Parlov u Puli, 21. studenog, održan je 14. Simpozij distrofičara Istre pod nazivom 'Osnovne ljudske potrebe'.
- Bila je to jedinstvena prilika da se o našim potrebama, specifičnostima, dijagnozama i rehabilitaciji educira veliko mnoštvo kvalitetnih i potrebitih osoba - kažu organizatori iz Društva distrofičara Istre.  
Na simpoziju je sudjelovalo 15  predavača, a u provedbi je upisano ukupno 405 sudionika, od kojih je bilo 309 zdravstvenih djelatnika.  
- Veliki broj sudionika su bili naši oboljeli članovi, njihove obitelji, osobe s invaliditetom - članovi srodnih udruga, predstavnici lokalne i područne uprave i samouprave, predstavnici javnih ustanova i ustanova socijalne skrbi te Zavoda za zapošljavanje. Provedbom simpozija ispunjen je u potpunosti osnovni cilj Društva, a to je potpora integraciji, socijalizaciji te poboljšanju uvjeta života osoba s invaliditetom i njihovih obitelji - navode organizatori.
Predavače i slušače simpozija ocjenjivala je i bodovala, kao i prethodnih godina, Hrvatska liječnička komora, Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska komora fizioterapeuta i Hrvatska komora psihologa.
Božica Ravlić