EDUKACIJA U ZAGREBU Načini ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnosti zdravstvene skrbi za osobe s invaliditetom

Najnovija edukacija je održana za oko 20 medicinskih vještaka i ostalih djelatnika Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) koji dolaze u direktan kontakt s osobama s invaliditetom


U okviru provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, Odjel za zaštitu zdravlja vulnerabilnih skupina Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) kontinuirano provodi edukacije zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnostima zdravstvene skrbi za ovu vulnerabilnu populaciju.
Najnovija edukacija je održana 4. prosinca 2018. godine na Medicinskom fakultetu za oko 20 medicinskih vještaka i ostalih djelatnika Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom (ZOSI) koji dolaze u direktan kontakt s osobama s invaliditetom.
Uvodnu riječ dala je Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, a zatim se nazočnima obratila Marica Mirić u ime Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH), Jasenka Sučec, pomoćnica ravnateljice Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te  Tomislav Benjak,  pomoćnik ravnatelja za kvalitetu HZJZ-a.
Predavači su bili predstavnici krovnih udruga i saveza osoba s invaliditetom, a prisutnima je podijeljena informativna brošura 'Načini ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnosti zdravstvene skrbi za osobe s invaliditetom' koja je nastala u suradnji HZJZ-a, Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i udruga predstavnika različitih vrsta invaliditeta.
U diskusiji je istaknut značaj i korist informacija koje su bile iznesene, a vezane uz pristup i skrb o osobama s invaliditetom. 
Anita Blažinović