CARITAS U humanitarnoj akciji prikupljana sredstva za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj

Zagrepčankama i Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića, oko spomenika, nudila su se božićna drvca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske

 

U subotu, 15. prosinca 2018. godine Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama  i Gradom Zagrebom organizirao je promotivno-humanitarni događaj u sklopu 17. nacionalne humanitarne akcije 'Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno'.

Zagrepčankama i Zagrepčanima na Trgu bana Jelačića – oko spomenika – nudila su se božićna drvca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć za siromašne obitelji diljem Hrvatske. Nabavljajući ponuđena drvca s korijenom, građani skrbe za vlastitu obitelj, pomažu obiteljima u potrebi ali ujedno i podupiru očuvanje zelenih resursa Hrvatske.

 Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame, studenti i studentice Zagrebačkoga sveučilišta pomagali su Zagrepčankama i Zagrepčanima pri odabiru božićnog drvca, a za one kojima je to nužno, omogućen je i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

U akciji na Trgu bana Jelačića kao gosti-podupiratelji-promotori sudjelovali su i pomoćnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dr.sc. Maja Vučinić Knežević, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tugomir Majdak, voditelj UŠP Zagreb Hrvatskih šuma Damir Miškulin te izvršna direktorica Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a Maja Gačić Nimac.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti